NYX

NYX is een makeup merk dat zich heeft verspreid overheel de wereld. De stichtster, Toni Ko emigreerde in 1998 vanuit zuid-Korea naar Amerika ze, ze was toen dertien jaar. In 2010 stichten ze NYX Cosmetics in Californie. De naam van het bedrijf:"NYX" is afkomstig van de Griekse godin van de nacht "Nyx". Tegen 2014 werden de producten van NYX al in 70 landen verkocht en met een jaarlijkse omzet van $93 miljoen. Iets later dat jaar besliste Ko om haar business te verkopen. L'Oréal kocht het bedrijf op voor maar liefst $500 miljoen. Maar wat maakte NYX nu zo speciaal? Het bedrijf zorgden ervoor dat ze kwalitatief hoogstaande producten aanbieden voor een zeer lage prijs. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

M·A·C

Om MAC cosmetics op te richten had je twee mannen nodig, Frank Toskan en Frank Angelo. Hun hoofd gebouw ligt in New York (ofcourse..). In 1998 werd MAC een deel van de Estée Lauder groep. Frank Toskan was fotograaf en make up artist, hij vond dat er te weinig kleuren en texturen waren binnen de cosmetica. Hier wilden hij natuurlijk iets aan doen. Tot op heden blijft MAC het vernieuwenste merk op de markt. Belangrijke vrouwen van over de hele wereld zijn dan ook zeer tevreden met het merk. We hebben het dan over namen als Madonna, Lady Diana, Janet Jackson,... De bedoeling van Frank Toskan was om het merk enkel aan makeup artiesten te verkopen voor modellen. Maar heel snel wouden de modellen de producten voor hun familie en vrienden. Dit is dan ook de reden dat het merk van een puur niche merk naar een wereldwijde marktlijder is geevolueerd. Laten we masaal de modellen dankbaar zijn om dit waar te maken.

Bobbi Brown

Bobbi Brown Cosmetics is opgericht door Bobbi Brown in 1991. Het merk is een echte voortrekker in zij categorie, dit komt door de vele kleuren foundations. Het merk is een van de weinige merken met kleuren voor een donkere huid. Dit is niet het enige dat Bobbi Brown onderscheid. Het merk probeert hun producten zo naturel mogelijk te maken. Zo zien de vrouwen er nog steeds hun zelf uit maar kunnen ze werken aan hun onzekerheden zonder zich als een pop te voelen. Because more is less.